Segalanya Johor Darul Takzim

Salam Semua, Alhamdullilah kita sudah pun 10 hari berpuasa. Semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna dari tahun lepas. Semoga segala ibadah di bulan Ramadhan ini diberkati Tuhan. Insyallah. Ok hari ini ada perkhabaran gembira untuk semua penyokong JDT. Jadi entri kali ini lebih kepada perihal cerita pasal JDT. Mengapa JDT? Sebab Shaffik.com adalah orang Johor… Read More »

Kenapa Telefon Bimbit Boleh Terbakar?

Salam Semua, Banyak cerita yang telah kita dengar baru-baru ini mengenai telefon bimbit terbakar. Kebanyakkan cerita yang kita semua dengar adalah berkenaan dengan telefon pintar. Atau bahasa jawanya “smartphone burning”. Banyak kes-kes yang berlaku, telefon terbakar di dalam kocek seluar, terbakar atas sofa, terbakar di tilam dan baru-baru ini kita pula dikejutkan dengan kematian seorang… Read More »

Buffet Ramadhan 2013

Salam Semua, Lama tak menulis. Shaffik.com masih ada lagi. Huhuhuhu..ini confirm ayat sedapkan hati je…hahahahha….. Ok jangan tanyer kenapa Shaffik.com menyepi. Banyak benda nak di buatnya, sampai x sempat nak update blog. Apa-apa pun Shaffik.com kembali seperti biasa dengan update terkini  lokasi-lokasi untuk untuk berbuka puasa. Alhamdullilah, bertemu lagi kita dengan Ramadhan. Semoga tahun ini… Read More »

Melayu Di Mata Dunia..

Salam kepada kawan-kawan semua. Apa khabar? Harap semua dalam keadaan sihat walafiat. Maaf lama tak update blog. Sibuk dengan wedding photography ditambah pula penyakit malas yang membelenggu jiwa. Hahaha..Ayat tak boleh bla kan. Ok. Aku baru sahaja menyaksikan Video Shila Hamzah yang menang di pertandingan Asian Wave 2012. Apa yang aku boleh katakan, Shilah Hamzah… Read More »

Janji Ditepati : Ais Krim Percuma Baskin Robbins

Salam semua kawan-kawan. Lama tidak berceloteh di blog. Sekarang sibuk orang memperkatakan kemenangan pingat perak Datuk Lee Chong Wei. Sandaran utama pingat Ems pertama negara. Apa pun keputusan tempoh hari, aku sebagai rakayat Malaysia tetap gembira dengan adanya seorang pemain badminton seperti Datuk Lee Chong Wei. Memang sedih dengan kekalahan, tapi aku pasti jauh di… Read More »