Monthly Archives: April 2009

Broadband mana nak pakai yer?

Aku sering dihujani denagn soalan-soalan sebegini. Shaffik, broadband mana yer yang laju? Dari itu wujudlah entri ini. Aku pakai Maxis broadband. So far tidak mengecewakan aku. Aku pun tak pasti adakah sebab rumah aku tinggi yang menyebabkan kurangnya gangguan. Tapi memang tak mengecewakan. Ada orang cakap Celcom Broadband yang paling bagus. Tapi ada juga yang… Read More »

Dulu Nak Jadi Askar…

Korang mesti ingat masa kecik-kecik dulu, biasanya kat sekolah rendah laa. Cikgu pernah tanya korang, apa cita-cita awak bila dah besar nanti? Aku dengan lantang menjawab, “saya nak jadi askar cikgu”. Cikgu aku puntanya balik, “Kenapa awak nak jadi askar?”. Aku jawab dengan confidentnya, sebab askar boleh pegang senapang. hahahahaha..teringat masa kecik dulu. Ada seorang… Read More »

Lamanya tidak menulis

Wah sudah lama rasernya aku tidak menulis. Terasa sepi sekejap Shaffik.com.  Terlalu sibuk dengan dengan tempat kerja. Banyak kerja-kerja yang harus di siapkan yang memaksa aku terpaksa menangguhkan penulisan di blog kesayangan aku ni. Komen-komen rakan-rakan pun tak sempat nak jawab. Ada kesempatan aku akan jawab yer. Aku tidak menghilangkan diri, cuma masa dan keadaan… Read More »