Monthly Archives: October 2008

Kalau Aku Director

Semalam aku berpeluang menonton televisyen. Aku bukak channel Prima and ader satu movie tu tajuknye ” Cahaya LailaturQadar”. Jalan cerita memang menarik. Lagi satu movie di musim raya ni citer ” Takbir Suci”. Movie ni memang aku follow dari mula-mula lagi, sampai laa Takbir Suci 3. Memang best. So biler tengok cerita-cerita melayu ni, memang… Read More »

Triond..Akhirnya

Salam semua… Hari ni aku nak berkongsi sedikit kegembiraan kepada semua. Hari aku aku dapat email daripada TRIOND yang mengatakan bahawa mereka dah membuat bayaran pada aku.. Alhamdullilah…Triond memang membayar user nyer. Apa itu Triond? Triond adalah satu tempat yang membernar penggunanyer menghantar article, video dan gambar. Anda akan dibayar setiap kali hasil kerja anda… Read More »

Kad Pengenalan berharga RM500

Salam semua..hari ni aki nak buat satu entri yang aku rase semua orang tau…semua orang penah dengar pasal warga asing mempunyai Kad Pengenalan Malaysia..penah dengar kan..Dulu aku tak pernah pun tengok orang Indonesia ada kad pengenalan Malaysia (bukan PR)..cakap pun mmg sebijik orang Malaysia… Semalam ader satu kes kat kilang aku. Ader sorang wanita ni… Read More »

YouthSay…

Satu lagi revolusi menjana wang secara online di Internet..ianya survey. Bila jawab survey anada dibayar RM0.50 – RM1.00 untuk satu survey…Masih lagi baru dan officenyer berpusat di KL…aku sedang menjalan investigation untuk survey ni…walaupun tak banyak tapi ader jugak duit sikit daripada takder lan..kalau ader orang yg join directly daripada blog ko / affiliate address… Read More »

Kenduri Kahwin

Hari ni aku masuk kejer lewat sikit. Semalam kepenatan cover satu majlis kahwin di Kota Tinggi dari hari Sabtu lepas. Memang meriah majlis kedua mempelai. Ramai jemputan yang hadir. Tambahan pula bapa pengantin ahli Pekida.. Aper yang aku perhatikan majlis perkahwinan di sana sememangnyer meriah. Dengan orang yang datang..dengan orang rewang..kendarat…kanak-kanak…mmg best. Dari situ aku… Read More »