Tag Archives: Blogging

Antara Blog dan Facebook.

Pernahkah anda membaca entri Mengapa Bosan Berblogging? Jika anda bukan seorang blogger ataupun ingin mengenali blogging, ini adalah satu entri yang patut di baca sehingga ke penghujungnya. Mungkin ada yang menganggap blogging itu menjengkelkan. Blogging itu membosankan. Blogging itu membuang masa dan sebagainya.  Mengapa nak susah-susah menulis blog. Facebook kan ada. Memang Facebok dah ada,… Read More »

Syukur Dengan Pendapatan Blogging 2010

Selamat Tahun Baru 2011. Belum terlewat rasanya mengucapkan ungkapan yang menjadi sebutan setiap kali munculnya tahun baru. Tahun 2010 sudah pun berlalu. Apa yang pasti, kita semua kini berada pada tahun 2011. Aku sudah pun menceritakan apa yang aku inginkan pada tahun baru. Lihat entri ini : Berhijrah Untuk Kebaikkan Harap semua mengerti dengan apa… Read More »

Tahun Baru Cina Yang Menguji Kesabaran

Setelah cuti lama untuk Tahun Baru Cina, hari ini aku kembali bertugas seperti biasa. Memang selesa dalam perjalanan ke kilang, jalan lenggang, kereta pun tak banyak dan yang paling penting tiada Traffik Jam. Huhuhu. Hujung minggu lalu aku banyak menghabiskan masa bersama-sama Isteri, anak dan ahli keluarga yang lain. Aku mengambil peluang pulang ke kampung… Read More »

Blogger, Penulisan Anda Dipantau.

Selepas kecoh satu Malaysia mengenai penulisan Aduka Teruna (Aduka Taruna) yang menghina Kemangkatan Sultan Johor. Nama Aduka Teruna tiba-tiba menjadi bualan seluruh Malaysia termasuklah pak cik-pakcik di kedai kopi yang kebanyakkannya tidak pun melihat blog si durjana ini. Malah mereka hanya percaya bulat-bulat akan cerita daripada berita-berita yang di sampaikan. Kementerian Dalam Negeri mengambil langkah… Read More »

Sampai bila nak berblogging?

Blogging bukan satu benda yang asing bagi kita semua. Blogging atau bahasa melayunya menulis blog semakin menjadi sebutan, rebutan dan kegilaan pada masa kini. Ramai yang berlumba-lumba untuk menulis blog. Ramai yang berlumba-lumba untuk menulis entri yang boleh di kongsikan bersama-sama pengunjung-pengunjung di luar sana. Aku tiba-tiba terfikir, sampai bilakah aku akan terus menulis blog?… Read More »