Tag Archives: Blog

Setahun bersama Blog.

Pejam celik pejam celik dah setahun aku menceburkan diri dalam dunia bloging. Aku memulakan penulisan blog aku pada 14 April 2008. Pantas masa berlalu. Dengan menggunakan platform Blogspot, aku memulakan penulisan blog yang berbahasa Inggeris pada ketika itu. Mengapa, sebab konon-kononnya nak menajamkan penulisan bahasa inggeris dan melayakkan blog aku untuk adsense. Tetapi bahasa melayu… Read More »

Duit Internet : Tak Semudah Yang Disangka

Hari ini aku menerima satu panggilan daripada kawan lama. Kawan aku semasa aku bekerja di Kulai dulu. Dulu aku dengan dialah yang rajin explore perniagaan/business Internet. Pendek kata mencari duit di Internet. Dari Pelaburan Internet, Jual Barang di lelong, Forex dan macam-macam lagi. Dia menelefon hanya untuk bertanyakkan khabar setelah lama tak dengar khabar berita… Read More »

Lamanya tidak menulis

Wah sudah lama rasernya aku tidak menulis. Terasa sepi sekejap Shaffik.com.  Terlalu sibuk dengan dengan tempat kerja. Banyak kerja-kerja yang harus di siapkan yang memaksa aku terpaksa menangguhkan penulisan di blog kesayangan aku ni. Komen-komen rakan-rakan pun tak sempat nak jawab. Ada kesempatan aku akan jawab yer. Aku tidak menghilangkan diri, cuma masa dan keadaan… Read More »

Bermulanya era baru…

Akhirnya aku berpindah jua ke wordpress. Hampir 3 bulan lebih aku blogging guna blogspot. Dah hari ni aku dengan rasminya berpindah ke domain sendiri mengguna wordpress. Ini adalah personal blog aku yang pertama menggunakan hosting dan domain.  Aku harap dapat teruskan blogging pada masa hadapan. Ada juga projek yang aku nak buat. Tapi takperlulah dinyatakan… Read More »