Tag Archives: Berkahwin

Berfikir Sebelum Berhenti Kerja..

Sejak kebelakangan kilang aku sering di kejutkan dengan berhenti kerja. Ada segelintir rakan-rakan sekerja menghantar surat notis perbehentian kerja. Aku agak terkejut dengan berita-berita ini. Mengapa antara mereka membuat satu keputusan yang drastik untuk berhenti dan bertukar kepada kilang yang lain. Sedangkan aku tidak nampak pun masalah yang berlaku di HID Global. Aku merisik-risik rakan-rakan… Read More »

Bersediakah Untuk Menjadi Isteri?

Kesian sungguh aku tengok member aku ni. Dah ada tunang tapi macam tak ada. Member aku bertunang pada hujung tahun lepas. Kalau ikutkan perancangan untuk melangsungkan perkahwinan adalah sekitar bulan Disember tahun ini. Hari itu dia terpaksa meluahkan perasaan kepada aku. Aku bukanlah Doctor Love, tetapi sebagai seorang kawan, aku harus mendengar dan memberikan pendapat… Read More »