Category Archives: Teknologi

Kenapa Telefon Bimbit Boleh Terbakar?

Salam Semua, Banyak cerita yang telah kita dengar baru-baru ini mengenai telefon bimbit terbakar. Kebanyakkan cerita yang kita semua dengar adalah berkenaan dengan telefon pintar. Atau bahasa jawanya “smartphone burning”. Banyak kes-kes yang berlaku, telefon terbakar di dalam kocek seluar, terbakar atas sofa, terbakar di tilam dan baru-baru ini kita pula dikejutkan dengan kematian seorang […]

Adakah Yes 4G Bakal Pengubat Duka?

Bila bercakap pasal talian Internet, sudah pasti ramai yang masih berang dan tidak berpuas hati dengan pelayan internet masing-masing. Baik dari streamyx, mobile broadband ataupun p1 WIMAX. Rata-rata penduduk Malaysia tidak berpuashati dengan servis yang diberikan oleh pembekal talian Internet di Malaysia. Perkataan yang biasa terpancul dari mulut pelanggan ialah, “Intenet Lembab”. “Ni lah Internet […]

Projektor Tak Boleh ON? JANGAN Terus Tukar Bulb.

Khamis lepas satu projektor di tempat aku bekerja tidak boleh di hidupkan (turning On).  Projektor Model Dell 1800MP ini tidak boleh dihidupkan dan menjadikan satu masalah kepada pengguna untuk membuat presentation di Meeting Room. Aku di pertanggungjawabkan untuk semua barangan IT di tempat kerja aku. Seperti biasa aku menjangkakan ini mesti masalah Bulb. Biasanya setiap […]

Main Game Tanpa Joystick.

Aku baru sahaja selesai menyaksikan perlawanan Arsenal vs Blackburn. Alhamdullilah Arsenal menang malam ini. Bukan setakat menang, tetapi menang besar 6-2 malam ni. Selesai sahaja menonton perlawana n bolasepak, apa lagi kalau laptop menjadi tatapan aku malam ini. Ada satu job dari advertiser yang meminta aku membuat satu blogpost mengenai Natal Games. Pening juga bagaimana […]

Takder Broadband, GPRS Pun Jadi Laa..

Photo By : http://amien7.wordpress.com Bila dah masuk jer dunia blogging apa yang paling penting adalah Internet. Internet access adalah sememangnya satu keperluan bagi diri aku sekarang. Tanpa Internet tak tau laa apa yang jadi pada diri aku. Mungkin short sikit kot. Hujung minggu ini aku balik ke kampung halaman. Pada kebiasaannya bila ada Wedding Photography, […]