Category Archives: Informasi

Dari Blogger ke Dunia Usahawan

Salam. Lama betul tak update blog. Macam-macam hal dan alasan laa citernya sampai bertahun tak update blog. Macam-macam hal juga dibuatnya sehingga tak sempat nak update blog. Sepanjang blog tak berupdate, banyak perkara yang di lakukan. Mula-mula syok blogging, cari income dari duit blogging. Alhamdullilah membuahkan hasil. Masih ingat lagi entri-entri 4-5 tahun lepas? Tak […]

Janji Ditepati : Ais Krim Percuma Baskin Robbins

Salam semua kawan-kawan. Lama tidak berceloteh di blog. Sekarang sibuk orang memperkatakan kemenangan pingat perak Datuk Lee Chong Wei. Sandaran utama pingat Ems pertama negara. Apa pun keputusan tempoh hari, aku sebagai rakayat Malaysia tetap gembira dengan adanya seorang pemain badminton seperti Datuk Lee Chong Wei. Memang sedih dengan kekalahan, tapi aku pasti jauh di […]

Buffet Ramadhan Budget di JB 2012

Salam Semua Apa khabar kawan-kawan dan pengunjung blog Shaffik.com.? Lama tak menulis. Rindu pulak untuk meringan jari jemari untk menaip entri terbaru. Harap semua sihat sejahtera.  Dua tiga hari lagi seluruh umat Islam akan menyambut kedatangan Ramadhan. Pasti ayah, ibu dan anak-anak teruja untuk menyambut Ramadhan. Insyallah jika diberikan kesihatan dan kesempatan, kita akan bertemu […]

FAM Digodam Lagi.

Entah kali ke berapa aku pun tak pasti. Laman web FAM di HACK lagi. Kasar tu bahasanya. Laman Web FAM kene godam lagi. Haa baru elok sikit. Nampak gayanya penggodam datangnya dari Indonesia. Terro juga eh. Mungkin mereka marah sangat agaknya sebab team Harimau Malaya semakin bagus. Ataupun sebab Netherland x masuk suku akhir Euro2012. […]