Category Archives: General

Dua Hari Di Endau Beach Resort.

Hujung minggu lepas aku, isteri dan anak sempat meluangkan masa bercuti di Endau Beach Resort. Percutian kali ini bersama-sama rakan-rakan sekelas waktu sekolah dulu. Inilah masa yang dinanti-nantikan. Jadi aku mengambil peluang ini untuk bertemu kembali dengan rakan-rakan sekolah yag lama. Memang lama aku menantikan peluang sebegini. Maklumlah, kali terakhir kite orang “piknik” macam ni… Read More »

Teringat Kat Abah…

Salam 1 Malaysia.. Wah jarang betul guna perkataan Salam1 Malaysia. Mengapa? Jangan tanya. Sebab aku pun tak tau kenapa. Ok. Semalam aku pergi masukkan duit di Maybank Tiram. Sewaktu beratur menunggu giliran, ada seorang pakcik lingkungan umurnya 50 tahun di belakang aku. Sambil menunggu giliran, sempat juga aku menyapa Pakcik tu.  Alamak spoil tak tanya… Read More »

Subjek Pengurusan Kewangan Di Sekolah.

Pagi tadi aku mendengar satu berita yang sungguh menarik perhatian. Satu berita yang memanggil aku untuk menulis satu entri khas untuk perkara itu. Kementerian Pendidikan sedang mempertimbang untuk memamasukkan satu subjek atau matapelajaran khusus untuk Pengurus Kewangan. Mungkin akan di terapkan pada sekolah menengah. Aku menyokong 100% usaha ini. Seperti yang semua maklum Pengurusan Kewangan… Read More »

Rezeki Di Aidilfitri

Salam Lebaran Semua, macam mana Aidilfitri kamu semua? Mudah-mudahan baik semuanya. Bagaimana Aidilfitri untuk Shaffik pula? Semestinya setiap tahun aku akan pastikan Aidilfitri meriah. Meriah bukan dari segi sambutan sahaja, tetapi aku akan pastikan Isteri dan Anak bergembira di Aidilfitri. Maklumlah bila umur dah meningkat ni, yang seronok bila melihat anak-anak gembira di Aidilfitri. Ok,… Read More »

Salam Lebaran Dari Shaffik.com

Salam Lebaran untuk semua pengunjung Shaffik.com. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua kenalan seantero dunia. Insyallah pada hari Selasa 30 Ogos 2011 depan, semua umat Islam di Malaysia akan menyambut Hari Raya. Inilah perayaan yang sungguh di nanti-nantikan oleh semua umat Islam di seluruh dunia. Setelah sebulan berpuasa, kini tibalah masanya umat Islam menyambut Hari… Read More »