Category Archives: General

Dari Blogger ke Dunia Usahawan

Salam. Lama betul tak update blog. Macam-macam hal dan alasan laa citernya sampai bertahun tak update blog. Macam-macam hal juga dibuatnya sehingga tak sempat nak update blog. Sepanjang blog tak berupdate, banyak perkara yang di lakukan. Mula-mula syok blogging, cari income dari duit blogging. Alhamdullilah membuahkan hasil. Masih ingat lagi entri-entri 4-5 tahun lepas? Tak […]

Produk Keluaran Bumiputera

Salam Semua, Lama tidak menulis. Tiada alasan untuk kali ini kenapa lama tidak menulis. Jawapannya satu ; MALAS. Memang semestinya satu penyakit yang sukar untuk di ubati. Ok. Sekarang heboh satu dunia mengenai Gaza. Heboh semua sudah mula memboikot barangan Israel. Satu tindakkan yang bijak. Jadi ambillah peluang ini untuk terus menyokong produk keluaran Bumiputera. […]

Nafiz Sedia Ke Temasik

Salam Semua, Bersua kembali setelah seminggu tanpa update. Namun usaha untuk terus menulis tetap di jalankan. Bukan apa, sebab tak mahu lama-lama nanti jadi malas. Ok hari ni nak berkongsi sedikit info untuk mana-mana ibu bapa yang nak buat passport untuk si kecil mereka. Khamis lepas, aku dan Isteri sempat buat satu passport baru untuk […]

Buffet Ramadhan 2013

Salam Semua, Lama tak menulis. Shaffik.com masih ada lagi. Huhuhuhu..ini confirm ayat sedapkan hati je…hahahahha….. Ok jangan tanyer kenapa Shaffik.com menyepi. Banyak benda nak di buatnya, sampai x sempat nak update blog. Apa-apa pun Shaffik.com kembali seperti biasa dengan update terkiniĀ  lokasi-lokasi untuk untuk berbuka puasa. Alhamdullilah, bertemu lagi kita dengan Ramadhan. Semoga tahun ini […]

Ada Lagi Macam Ni Di Malaysia……

Bulan lepas aku sempat menaiki keretapi dari Kulai ke Kluang Johor. Ini adalah salah satu aktiviti kumpulan fotografi aku bersama beberapa orang rakan. Seingat aku, inilah kali kadua aku menaiki keretapi. Kalau tak silap pertama kali naik keretapi dari Kuala Lipis ke Johor Bahru kira-kira 5 lepas. Kali in teruja kembali kerana sekali lagi aku […]