Category Archives: Dunia Blogging

Seni Seorang Blogger.

Lama x jenguk blog-blog kawan-kawan. Sibuk betul dengan permintaan pelanggan dalam fotografi. Semakin hari semakin bertambah rezeki dalm bidang fotografi ni. Apapun Alhadullilah, Syukur ke Hadrat Illahi kerana diberikan ruang untuk terus bertapak dalam dunia fotografi. Blogging macam mana pula? Blogging tetap blogging, cuma lambat atau cepat saja menaip entri yang baru. Ermm…Ok. Hari ini […]

Lamanyer…..

Salam Semua. Jangan terperanjat dengan kehadiran post ni. Bukan nak cakap apa, tetapi aku sudah mula rindu utuk menulis. Selalu melihat shaffik.com. Selalu lihat orang komen. Tapi masih tak ada masa nak update. Betul ke ayat aku ni? Tak masa atau tapi yang tak ada mood? ermmm..tapi yang paling tepat adalah sebab sakitnyer dah sampai. […]

Mengapa Facebook Terus Popular?

Facebook. Siapa yang tak kenal Facebook.  Ada juga yang panggil FB. Facebook menjadi satu fenomena kepada seluruh rakyat Malaysia. Tak kira kecil atau besar, tua atau muda. Kebanyakkannya sudah mempunyai akaun Facebook. Mark Zuckerbeg memang hebat. Mengubah minda manusia untuk memiliki akaun dan bersosial di facebook. Mcam-macam yang berlaku di dalam Facebook. Ada yang berniaga, […]

Penulisan Blog – Kualiti Atau Kuantiti?

Setelah lama menulis blog, pelbagai ilmu aku perolehi. Pelbagai perkara aku temui. Pelbagai cara aku temui. Macam-macam benda yang aku emui. Baik dari segi cara penulisan entri, menghias blog, trend menarik trafik, permainan keyword, tajuk yang sesuai dan bermacam-macam lagi. Semakin lama, semakin lama semakin mendalam keiniginan untuk terus memperbaiki penulisan blog. Macam-macam cara aku […]

Page Rank Update…

Alhamdullilah. Shaffik.com sudah pun naik ke PR2. Memang tak di sangka-sangka. Sebab menulis blog in bukan semata-mata nak kejar PR. Tetpi lebih memberikan Informasi. Tup tup Shaffik.com dah pun PR 2 Alhamdullilah. Kawan-kawan lain dah check PR blog belum? Kalau belum pergi check. Mungkin ada yang naik dan mungkin ada yang turun kan. PR blog […]