Diskaun Dari TNB. :)

By | October 22, 2011

Salam Semua, Lama juga tak update blog ni. Maklumlah. Inilah penyakit para blogger. Bila dah berhenti lama, nak mula balik memang susah. Lebih-lebih lagi kalau tak ada mood nak update blog.  Jika diteruskan nanti tidak dapat memuaskna hati diri sendiri. Aku pun pernah bercerita tentan mood update blog ni.

Tanpa Mood, Rosak Entri Yang Diterbitkan.

Ok tanpa menaip lebih panjang. Aku ingin kongsikan satu pengalaman menarik. Semalam aku buka kotak peti surat rumah aku. Nampak satu bil elektik dari pakcik Tiong Nam Boon (TNB). Lihat sahaja bil tu, aku tersenyum lebar. Orang rumah aku pun pelik. Mana tak nya, aku nampak TNB berikan aku diskaun untuk bil elektirk. Sepatutnya bil aku RM 52.10. Tetapi bahagian bawahnya ada potongan sebanak RM17.87.  Jadi bil penggunaan aku hanya RM34.23. Wah bagus betul.

Bagus betul Kerajaan Malaysia. Yang paling menyentuh perasaan adalah pada satu ayatnya ” BLOK KEGUNAAN ELEKTRIK DIBIAYAI OLEH KERAJAAN MALAYSIA” . Memang bagus Kerajaan Malaysia ni. Malaysia tau. Bukan Singapura atau Amerika ataupun Afrika tau. Cuba bayangkan kalau Muammar Gaddafi buat macam ni, dah tentu x kena bunuh kan. Hahahahahaha….

Ok kawan-kawan semua, macam mana bil Elektrik kamu semua? Ada diskaun? Terima Kasih Kerajaan Malaysia. Jangan buat semata-mata untuk pilihanraya sahaja ya. 🙂

3 thoughts on “Diskaun Dari TNB. :)

  1. hafidz

    bulan ni bil aku tak sampai RM20.00.
    free trus dan tak perlu bayar.
    bulan sebelum ni memang menjadi la tips aku nak jimat elektrik 😉
    hafidz recently posted..1.11.11My Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge