Panggilan Advertiser Dari UK

By | July 21, 2010

panggilan dari UK

Semalam aku menerima satu panggilan yang tidak di duga. Satu panggilan yang aku tak sangka langsung dalam kepala aku. Mungkin ini sudah menjadi lumrah kepada mereka-mereka yang sudah lama berkecipung dalam dunia blogging di arena Antarabangsa.

Ini adalah perbualan aku bersama Nick , seorang advertiser dari UK yang telah membeli link di NICHE Blog aku..

Nick : Hello, may i speak to Mohd please?

Aku : Yes speaking.

Nick  : I’m nick from qualitysolicitors. Are you the owner of *******k.com?

Aku   :  Yes!!, Anything i can help you? And where are you from?

Nick  : I’m from qulitysolicitors. It based on UK.  I’m in UK now.

Aku   :  Ok. So what i can help you.

Nick  :  I have buy one link on your blog. Could you help me to amend the URL?

Aku   : Sure Sir. Please send me a detail to my mailbox. I will amend ASAP.  I’m in driving right now.

Nick  : Ok. I’ll send all the detail. Thanks and careful while driving.

Aku   : Ok. Bubbye.

Dan bila sahaja sampai ke rumah, aku terus membuka laptop. Memang betul ada satu email daripada Nick. Bagus betul advertiser ni. Sanggup call aku dari UK, semata-mata suruh aku amend link dia. Ini memang tidak di duga. Begitu telusnya mereka menjalankan perniagaan link advertiser ni. Ini kandungan email dari Nick.

Hi Mohd,

We talked on the phone today about your website and I wanted you to correct the link that we placed a few months ago.

I have just checked this link and it is formatted incorrectly. It should be:

HOMEPAGE <a href=”http://www.qualitysolicitors.com/guides/personal-injury“>Personal Injury Claims</a>

Please amend this asap.

Thanks,


Nick Singh

Head of Online Media


Tel: 07563 758 991

Fax: 0116 254 8222

Email: [email protected]

Web: http://www.qualitysolicitors.com

Memang nampak pelik. Tetapi di sana perkara ini memang biasa berlaku. Lihatlah betapa besarnya Industri ini di sana. Memang berbaloi jika memiliki satu blog yang berkualiti dan di sukai oleh Advertiser. Siapa kata blogging tak boleh buat duit? Siapa kata orang macam aku ni tak boleh membina NICHE blog yang berbahasa Inggeris?  Tiada siapa yang menghalang, asalkan terus menulis dan belajar selok belok di dunia blogging. Insyallah sinarnya akan muncul nanti….

8 thoughts on “Panggilan Advertiser Dari UK

  1. boy_bersahaje

    sangat terbaik la fik!!!! best gile ade advertiser call…kalau aku dah borak lame2 dah. promote other blogs hahahaha. Btw, ni niche ape bro?

    Reply
  2. Shukor

    Perghh, mantap bro. Advertiser dari UK tu telefon. Tahniah2 🙂

    Bila la aku nak merasa macam bro ye? Nak pergi seminar Ijad, belum ada lagi…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.