Renungan Takbir Ultraman di Pagi Jumaat

By | June 11, 2010

Setelah selesai melakukan kerja-kerja edit photo kahwin, aku sempat menjenguk blog rakan-rakan seperjuangan malam tadi. Satu blog yang aku kunjungi adalah blog Team Bengkel Blogging iaitu Nuaeman. Nuaeman sekarang sedang menunaikan Umrah. Aku doakan semoga dia selamat pergi dan selamat pulang.

Dalam Entrinya semalam ada satu entri yang mencuit hati aku. Satu entri yang kelakar tetapi penuh dengan maksud yang mendalam. Satu video daripada Ustaz Azhar Idrus yang menyampaikan bahawa betapa pentingnya takbir di dalam sembahyang. Betapa penting melakukan takbir di dalam sembahyang dan mengajar anak bagaimana melakukan takbir dengan betul. Walaupun kelakar, tetapi ia memang berlaku pada segelintir daripada kita.  Renung-renungkan.

4 thoughts on “Renungan Takbir Ultraman di Pagi Jumaat

  1. aktechpage.com

    Ustaz Azhar ni mmg famous kt TRG…
    Ceramah agamanya mmg kelakor gila..beshhh dengar…kalo g masjid dgr ceramahnya mmg x ngantuk la…
    Kat YouTube mmg banyak video2 ceramahnya…
    Malah dia sendiri ada blog…

    Reply
  2. ulik

    antara ayat dia yg best “kat sini takdok,kat afrika sana”..
    hehehe..
    tak dekat plak..cam nak g world cup jer..
    bagus2 aku suka tgk dan dengor ceramah ni..
    teruskan usaha anda

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge