Arrgghhh…Server Down

By | May 19, 2010

server down

Hari ini satu tamparan hebat aku di tempat kerja. File Server yang amat penting untuk pekerja HID Global down. Ianya bermula malam tadi.  Satu error mesej keluar semasa booting server. “No Logical Drive Found”. Ini merupakan satu dugaan yang paling hebat untuk aku di tempat kerja.

Pagi ini bila buat pemeriksaan, satu daripada hard disk utama “mampos” atau dengan kata lain “die”. Ia tidak boleh berfungsi seperti sediakala. Ini menyebabkan File Server itu tidak boleh boot ke Windows Server. Aku terpaksa mencari jalan yang terbaik untuk menyelamat semua data pengguna dan memberikan mereka satu alternatif lain.

Aku harap semua akan selesai pada esok hari. Kerana ia menyebabkan ramai pengguna tidak boleh membuat kerja harian mereka. Aku akan berusaha menyelesaikan masalah ini secepat mungkin. Tetapi sempat juga melihat Adsese. Huhuhuhu..dapat juga $4.54 hari ini. Satu jumlah yang besar dalam satu hari bagi aku. Semakin hari semakin bersinar Adsense aku.

Oklah geng, aku terpaksa berhenti di sini dulu. Apa-apa hal pun, kerja kena kasi settle dulu kan. Jumpa lagi nanti…

10 thoughts on “Arrgghhh…Server Down

    1. Shaffik

      2 biji bro. Raid controller rosak..Tu yang kena cari sever bari tu…HP Proliant yang lama punyer..

      Reply
      1. life4hire

        cett..cakap la RAID controller rosak..ko cakap HD yg rosak..haha

        ni mesti HP Prolian DL360 G3…haha

        Reply
  1. life4hire

    aku teka jer bro..tuh jer server HP yg plg femes…dari line proliant…model tuh aku bantai jer..opis aku pon berlambak pakai DL360 G3…yg bebaru semua pakai G6 dah..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.