Menambah Presentation Di Dalam Blog

By | April 12, 2010

Seorang daripada peserta bengkelblogging En Ridzal bertanya “Shaffik, macam mana nak letak presentation dalam blog kita”.  Aku memang tak pernah menambah presentation / power point dalam blog. Aku membuat sedikit panduan bagaimana nak letak presentation di dalam blog. Panduan ini hanya boleh di gunakan menggunakan platform wordpress. Untuk platform lain aku tak cuba lagi.  Ia amat berguna terutama kepada mereka yang selalu membuat presentation. Lihatlah dengan blog sahaja, kita boleh membuat apa sahaja.

Terdapat beberapa cara untuk meletakkan presentation di dalam blog. Tetapi cara di bawah adalah salah satu cara untuk menyiarkan presentation terus pada blog dan menyekat daripada pengguna mendownload presentation sesuka hati. Ya la, penat kita buat presentation. Tiba-tiba ada pulak yang download dan tukar kandungan dalamnya. Tak ke susah tu? 🙂

Di bawah adalah Panduan Menambah Presentation di Dalam Blog (WordPress).

13 thoughts on “Menambah Presentation Di Dalam Blog

    1. Shaffik

      Yup. Ada lagi tutorial yang akan di kongsikan bersama pengunjung shaffik.com dan pelajar bengkelblogging.

      Reply
    1. Shaffik

      Memang berguna kepada rakan-rakan yang selalu nak show presentation untuk pengunjungnya. So tak payah laa pegi jauh2. Just share kat blog sahaja.

      Reply
    1. Shaffik

      Ya ka? Baguslah…akhirnya jumpa jugak ye..lagi banyak info mengenai bloggin akan dikeluarkan nanti.

      Reply
  1. Cikgu Hairul

    Salam shaffik. Tak berat ke blog kita bila kita copy embed code dari slideshare ni? Saya rasa ia boleh memberatkan blog. Apapun thanks atas tutorial tu ye.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.