Panduan Mengeluarkan Wang Dari Paypal ke Akaun Bank Malaysia

By | November 6, 2009

Rasenya kepada semua rakan-rakan yang berkecipung dalam business Internet telah tahu boleh membuat transaksi daripada paypal ke Debit Card. Ini pernah di bincangkan di Blog Rohaizad. Ketika itu matawang masih lagi menggunakan $USD.  Tetapi kini Paypal telah menerima matawang Ringgit Malaysia sebagai matawang transaksinya.

Lebih mudah lagi Paypal membenarkan rakyat Malaysia mengeluarkan wang paypal pada debit kad dan juga mana-mana akaun bank yang ada di Malaysia. Wah ini membuatkan aku semakin bersemangat untuk meneruskan kerja-kerja blogging aku. Aku telah cuba membuat satu transaksi pengeluaran wang daripada paypal kepada akaun simpanan Maybank aku. Transaksi di buat pada hari Isnin, dan selamat masuk ke akaun bank Maybank aku pada petang semalam.

Caj yang dikenakan juga amat berpatutan. Lebih murah jika mengeluarkan wang terus kepada debit kad :

a) Withdraw to you bank account .

Free (If More than RM400)

RM3 if less than RM400)

b) Withdraw funds to your card.

RM20 for Fee

Berikut aku sediakan sedikit panduan untuk withdraw (Keluarkan) wang dari Paypal ker Akaun Bank Malaysia.

9 thoughts on “Panduan Mengeluarkan Wang Dari Paypal ke Akaun Bank Malaysia

  1. titan

    aku yakin, panduan ini akan membantu ramai orang. Bagus juga dah boleh terus masuk ke akaun bank.

    Reply
  2. zool

    Aku dah withdraw dah.. Dekat seminggu gak baru dpt..tapi takpelah dpt bernafas kembali ngan duit tu..

    Reply
    1. Shaffik

      Alhamdullilah. Sekarang senang sikit nak withdraw. Tak perlu jual dengan orang yang kadang-kala nak kan rate sampai 2.8..Rugi tu..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.