RM647.50 hanya 10 minit sahaja.

By | August 5, 2009

Indahnya blogging. Selepas berhempas pulas selama beberapa bulan, berkat kesabaran dan usaha yang berterusan, Inilah hasilnya. Alhamdullilah. Pada 29 Julai 2009 yang lalu, aku menerima satu email yang di tunggu-tunggu. Email ini adalah pembayaran dari Advertiser yang minat untuk mengiklankan websitenya di 3 blog english aku. Blog apa itu? Niche blog aku.

Pada mulanya aku menawarkan harga $200 untuk 10 link. Tetapi selepas deal punya deal, Advertiser berkenaan setuju membayar $185 kepada aku. Pada mulanya memang tak percaya. Betul ke mamat orang putih ni sanggup bayar aku sebanyak itu. Bayangkan $185 bersamaan RM647.50 mengikut rate USD pada waktu ini. Email ini telah menjawab segala-galanya.

Setelah setup kesemua link yang diberikan, Keesokkan harinya Advertiser pun membuat bayaran terus ke akaun Paypal aku. Tersenyum lebar aku seorang diri. Ternyata ia bukanlah satu penipuan. Benar. Tau tak berapa lama masukkan 10 link yang diberikan. TAK SAMPAI PUN 10 MINIT. MUDAH SEKALI. Aku tak perlu mencari downline, menjual produk dan ianya hanya di dunia maya sahaja.

Alhamdullilah segala yang aku usahakan beberapa bulan yang lalu, telah pun menampakkan hasil. Syukur kepada Tuhan. Ini menjadikan aku lebih bersemangat untuk berblogging. Semoga semangat ini tidak akan pudar. Biarlah ianya mekar sepanjang masa. Insyallah..

27 thoughts on “RM647.50 hanya 10 minit sahaja.

  1. KampungBoy

    wa…tahniah
    dah untung besar dah tu
    lepas dah kos coaching ko sebelum ini
    lepas ini boleh main wang besar pulak

    Reply
  2. Shaffik

    pcuserz : boleh aper salahnya…jumper kita di forum..

    KampungBoy : Insyallah. kalau ada rezeki yang lebih besar. Alhamdullilah…

    Reply
  3. megat

    tahniah! alhamdulillah berkat usaha dibalas dgn ganjaran dari allah.

    aku masih simpan ilmu-ilmu dari tok guru he3. bilalah nak bebetul meletup! hu3

    Reply
  4. Sain

    Wah tahniah Shaffik….saya pun nak ikut jejak mu… saya dah tambah 3 lagi niche baru….

    Reply
  5. EP

    hebat.. Tahniah en. shafikk. pasni leh la dikenali pro blogger.. hehe

    p/s : aku masih pelan2 kayuh..huhu

    Reply
  6. Shaffik Post author

    Megat : Jgn simpan lama-lama..takut luper nanti..

    Alone : Thanks alone.

    Sain : Tambah jangan tak tambah..

    Fatin : Ni baru dengar cerita, blom diri sendiri yang dapat..lagi laa nikmat..

    EP : Tak der title problogger pun tak apa..tapi yang penting Blog menghasilkan sesuatu yang berharga.

    Ben : Thanks bro.

    Hasbul : Yaa betul, Rohaizad tu laa sifu aku…

    Reply
  7. boy_bersahaje

    Bro, nasi ayam penyet Banafe la ni kan. Ke roti telor Aliff je? Kihkihkih. Congratz bro!!! Nanti aja la kawan social bookmarking 🙂

    Reply
  8. Shaffik Post author

    Alhamdullilah…lebih rezeki sikit bulan ni..Tips macam maner tu yer..kalau nak tahu lebih lanjut email kepada saya yer..

    Reply
  9. Pingback: Blog Shaffik » Blog Archive » Dulu Adsense, Kini Nuffnang Pula.

  10. Khairul

    Salam bro shaffik 🙂

    Boleh tahu mcm mana nak buat mcm nie?advertiser carik kita untuk masukkan link

    Reply
  11. Pingback: Blog Shaffik » Blog Archive » RM9500 Dengan Berblogging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.