Seminar + Bengkel Buat Duit Dari Blog – Rohaizad.com

By | July 13, 2009

Hujung minggu lepas aku dapat meluangkan masa bersama Rakan-rakan blogger di Seminar + Bengkel Buat Duit dari Blog anjuran Rohaizad.com. Aku bersama 2 lagi orang rakan Nuaeman dan Boy ke Melaka bersama-sama Rohaizad.

Lama jugak tak berjalan. Kami bertolak jam 11.00 pagi dan sampai di Melaka kira-kira Jam 3.00petang. Check in di Straits Meridian. Bagus jugak hotel nie. Ader kolam renang lagi. Kononye nak bergambar di tepi kolam, tapi disebabkan masa tidak menentukan, tak dapat laa bergambar.

Petang tu kami semua pun meronda bandar Melaka. Yer laa sesekali keluar dan lupakan seketika dunia blogging memang best kan. Wah…best nyer…Melaka, berbeza dari 4 tahun dulu. Rohaizad mencabar kami mendaki Bukit St. Paul.

Aku ni pantang di cabar. Aku rileks jer. Yang lain separuh jer dah pancit. hahahahahaha..Sampai di atas kami sempat ambik-ambik gambar untuk kenang-kenangan. Sebelah malam Ijad membawa kami ke Pantai Kundur untuk makan malam. Kononnya kedai makan ni semua awek2 jer pelayannye. Bila sampai…haram, baper ketul jer awek2 yang ader. Rupa-rupanya Ijad cakap itu 10 Tahun dulu.

Lepas makan malam kami pulang ke Hotel. Bila samapi di tempat parking kereta, kami nampak ada satu group dari HOT FM datang ke kedai makan sebelah hotel penginapan kami. Aku pun buat rileks jer. Tapi Ijad n 2 orang rakan lagi sibuk nak ambik gambar dengan DJ-DJ Hot FM. Terpaksalah aku layankan..hahahahahahaha…Ijad jangan marah haaa….

Balik hotel, kami membuat beberapa persiapan untuk Seminar esok hari.Pada sebelah paginya kami membuat sedikit preparation untuk menyambut kesemua peserta. Mula jam 8.30 pagi, peserta mual datang. Dari sini laa aku mula mengenali rakan-rakan cyber seperti AlanTan, kasimo, Life4Hire, ZooligakampungSyed Ikhwan, Hafreze, Hazman, PCUserz dan MohdHafifi dan ramai lagi pengiat-giat Internet di Malaysia.

Semuanya exited untuk mendengar bagaimana teknik yang nak ditunjukkan oleh Rohaizad dalm seminar ini. Alhamdullilah dari raut wajah perserta di akhir seminar ini nampak mereka sudah faham teknik yang di ajar oleh Ijad. Nampak semua bersemangat untuk memulakan pendapatan di Dunia Blogging. AKu kira Rohaizad berjaya menyakin perserta dengan tekniknya. Tahniah untuk Rohaizad.

Kepada semua peserta, selamat datang ke dunia blogging. Sekarang semua tahu bagaimana blogging boleh menjana wang. Yang dahulunya aku pun tak percaya. Insyallah anda semua akan merasai apa yang aku rasa. Yang penting Sabar, Yakin dan Usaha yang berterusan. Semoga bertemau di puncak kejayaan. Insyallah.

Ada sedikit gambar-gambar sepanjang Tout Kami di Melaka.Gambar sepanjang seminar tak ada dalam simpanan aku. Semuanya pada BOY, Nuaeman dan Ijad. Takut di manipulasi laa tu.

19 thoughts on “Seminar + Bengkel Buat Duit Dari Blog – Rohaizad.com

  1. life4hire

    ni lagi sorang cakap aku brutal…ntah pape btol…takleh blah la letak gambar krew hot FM tuh…baik ko sorok..kang bini nuaeman ngamuk karang…

    Reply
  2. Shaffik Post author

    L4H : Wei aku baru perasan nuaeman mesti ada kat sebelah awek Hot FM ni kan…hahahahaha…..

    Reply
  3. rohaizad

    Haaa.. itulah pasal… Memang Life4Hire ni brutal.. kepala memang layan!

    Aku panas betul dengan Nuaeman… mesti nak bergambar sebelah perempuan.

    p/s: Thanks Shaffik atas komitmen yang diberikan… 🙂

    Reply
  4. zool

    Panjat Bukit St Paul ye.. bagus2..
    Lepas ni boleh berenang kat Sungai Melaka plak.. huhuhuhuhu

    Reply
  5. Shaffik

    Hazman : mesra alam yer…itu lah kami…

    Zool : kalau berenang sungai melaka…aku takut ijat yang tak boleh handle nanti..

    Reply
  6. pcuserz

    apsal sumer org cakap si life4hire ni brutal.
    mamat ni cool je.
    apa2 pon seminar best.
    budak2 seminar lagi best.
    aku harap perkenalan kita bukan abis setakat kat seminar tu je.
    pasni kalau ade kat area kl or klang, calling2 yek.
    kita kuar minum2.

    Reply
  7. nuaeman

    Ceh!! berani btol korang mengata aku yee.. sebenarnya aku takde apa-apa tapi si Anne ngan Farah ni yang datang duk dekat ngan aku. Maklumlah.. aku yang paling macho kan.. har! har! har..!

    Reply
  8. Shaffik

    PCusers : Aku pun harap macam tu..harapa kita akan selalau bertemu. Baik online ataupun offline..

    Titan : Thanks. Tapi biler nak join the group..

    aktechpage.com : Insyallah akan sampai ke saner..

    Nuaeman : Macho habisssss….

    Life4Hire : entahlaaa saper yang start cakap ko brutalll…

    Zool : Sajer jer usik-usik..

    Reply
  9. Shaffik

    Kak Jie: Tak der laa conquer sgt..tp masa kat St Paul tu memang cam kiteorang punyer jer…hahahahaha

    Reply
  10. ainsufian

    tahniah la shafik dah melangkah jauh. bile lagi ada sminar cam tu lagik?
    psst! maintain jek shaffik cam dulu gak yek!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.