Monthly Archives: July 2009

Hentikan Cerita Yasmin Ahmad.

Sehari selepas perginya Pengarah yang berkaliber Yasmin Ahmad, Surat Khabar kosmo mengeluarkan satu berita yang seakan mengaibkan arwah Yasmin Ahmad. Aku tak sangka sekali Kosmo boleh bertindak keterlaluan sampai tergamak mengeluarkan berita sedemikian semata-mata untuk melariskan jualan Surat Khabar mereka.

Yang memelikkan aku adalah mengapa di Kosmo sahaja yang mengeluarkan berita sebegitu? Aku tak nampak pun di surat khabar lain. Memamg mengaibkan. Tak terfikir ke apakah perasaan kelaurga arwah. Kawan terdekat. Mereka mesti menerima tempiasnya.

Lagi satu yang aku musykil, mengapa cerita Yasmin Ahmad lelaki keluar setelah dia meninggal? Mengapa tak dari dulu lagi cerita ini keluar. Mungkinkah ini satu rancangan yang sememangnya semata-mata ingin mengaibkan keluarga mangsa. Bayangkanlah perkara yang sama berlaku pada ahli keluarga kita semua, apa yang kita  rasa.

Continue reading

Urgent Warning From Maybank2u

Pagi aku menerima satu email daripada Maybank2u.com.my. Email ini menyatakan bahawa telah berlaku transaksi yang tidak berkenaan pada akaun maybank aku.  Email berkenaan juga menyatakan bahawa akaun Maybank aku telah deactivated untuk tujuan keselamatan.

Aku pun cuba untuk login ke Maybank2u.com.my. Aku boleh login tanpa masalah. Maksudnya inilah yang dinamakan email tipu. Siap ada tulisan merah lagi di akhir ayat email itu yang menyatakan akaun aku akan di tutup sekarang. Untuk mengaktifkan balik akaun maybank, aku di minta klik di perkataan www.maybank2u.com.my.

Continue reading

Adakah Sinar Untuk Bolasepak Malaysia?

Baru sahaja selesai perlawanan Bolasepak antara Manchester United vs Malaysia. Aku tak dapat menghadirkan diri di Stadium Bukit Jalil sebabnya jauh, tak der duit dan aku pun bukannya Fans Man. U. Jadi hanya tonton di kaca televisyen saja. Pertama kali aku tengok Stadium penuh dengan penonton. Nak kata Free, tiket mahal tu. Adakah sebab nak tengok Man.U atau memang nak tengok Man.U lawan Malaysia?

Pada mulanya aku menjangkakan Man. U akan menang besar seperti perlawanan yang lepas, tahun berapa aku tak ingat. Ingat lagi waktu itu Man. U belasah Malaysia 6-1. Sampai Fabien Batez main wing. Petang tadi anak buah K. Rajagopal mempamerkan satu persembahan yang hebat sekali. Aku kagum dengan cara permainan Malaysia.

Pemain Malaysia agak kelihatan takut pada awal permainan sehinggakan Man. U membolosi gol Malaysia sebanyak 2 kali. Tetapi Amirul Amri Yahya merapatkan jurang pada minit ke-45. Wow, bukan satu gol biasa. Satu gol cantik melepasi jangkauan Van Der Sar. Satu gol yang paling bergaya pada perlawanan tadi.

Continue reading

Semakin Hari Semakin Indah

Salam Semua,

Satu berita gembira pada pagi ini berlaku. Apabila aku membuka Gmail aku. Satu email yang tertera tajuknya “BlogToProfit Payment Sent”. Alhamdullilah. Rezeki pagi-pagi buta. Awal bulan yang lalu BlogToProfit menghatar 2 job yang untuk tujuan promosi di Blog Tech aku. 2 Job yang bernilai $15. Hari ini dah pun masuk ke paypal aku. Alhamdullilah.

Aku merasakan kerja blogging ni semakin hari semakin indah. Indah dengan pulangan yang mampu membantu menambah pendapatan aku setiap bulan. Tidak banyak mana, tetapi aku bersyukur dengan rezeki Tuhan. Bersyukur pada Tuhan yang telah menunjukkan jalan untuk menuntut Ilmu dari Rohaizad. Alhamdullilah segala usaha aku telah pun menampakkan hasilnya sekarang. Dan jika semuanya berjalan lancar dengan usaha yang berterusan, ianya akan lebih bersinar pada masa hadapan.

Ini lah buktinya.

Inilah Email yang menerjah kotak email aku

Inilah Email yang menerjah kotak email aku

Continue reading

Seminar + Bengkel Buat Duit Dari Blog – Rohaizad.com

Hujung minggu lepas aku dapat meluangkan masa bersama Rakan-rakan blogger di Seminar + Bengkel Buat Duit dari Blog anjuran Rohaizad.com. Aku bersama 2 lagi orang rakan Nuaeman dan Boy ke Melaka bersama-sama Rohaizad.

Lama jugak tak berjalan. Kami bertolak jam 11.00 pagi dan sampai di Melaka kira-kira Jam 3.00petang. Check in di Straits Meridian. Bagus jugak hotel nie. Ader kolam renang lagi. Kononye nak bergambar di tepi kolam, tapi disebabkan masa tidak menentukan, tak dapat laa bergambar.

Petang tu kami semua pun meronda bandar Melaka. Yer laa sesekali keluar dan lupakan seketika dunia blogging memang best kan. Wah…best nyer…Melaka, berbeza dari 4 tahun dulu. Rohaizad mencabar kami mendaki Bukit St. Paul.

Aku ni pantang di cabar. Aku rileks jer. Yang lain separuh jer dah pancit. hahahahahaha..Sampai di atas kami sempat ambik-ambik gambar untuk kenang-kenangan. Sebelah malam Ijad membawa kami ke Pantai Kundur untuk makan malam. Kononnya kedai makan ni semua awek2 jer pelayannye. Bila sampai…haram, baper ketul jer awek2 yang ader. Rupa-rupanya Ijad cakap itu 10 Tahun dulu.

Continue reading