Monthly Archives: March 2009

Permintaan Aku Dimakbulkan Tuhan

Segala bermula sejak sebulan yang lalu. Aku dan Isteri telah berpakat untuk mencari sebuah rumah. Rumah sendiri untuk kami sekeluarga. Sebab aku merasakan alangkah ruginya jika tidak membeli rumah pada usia muda ni. Kami pun mulakan mencari rumah yang sesuai dengan pendapatan bulanan kami dan juga keselesaan kami. Hampir semua taman-taman di sekitar Johor Bahru… Read More »

1000 Budak Hitam.

Semalam aku berkesempatan lepak minum dengan dengan member aku yang dah lama tak jumpa. Macam-macam cerita kiteorang cerita. Dalam perbualan kami tiba-tiba dia memberikan aku satu teka-teki. Teka-tekinya berbunyi bergini, “Banyak-banyak lagu, lagu aper yang sehari suntuk tak habis?”. Wah ni betul-betul mencabar ni. Jarang teka-teki aku tak dapat jawab. Setelah 10 minit aku diberi… Read More »

HENTIKAN Cerita Buang Kerja

Di dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu ni, pelbagai cerita yang kita sudah dengar. Banyak cerita yang dahulunya menggembirakan sekarang tidak lagi. Bila keadaan ekonomi macam ni cerita yang selalu kita dengar adalah pembuangan kerja. Aku pernah menceritakan bagaimana keadaan member baik aku yang dibuang kerja. Selepas segelintir pekerja kilang aku yang di buang kerja,… Read More »

Yahoo! Aku Menang!!!

Yahoo!!!..aku menang..hehehehe…Wang besar. Wang Besar. Itulah perkataan pertama yang terpancul dari mulut aku bile menerima satu email yang memberitahu aku memenangi AWARDS dalam satu jumlah wang yang banyak. hahahahahahaha. Memang tak dijangkakan tiba-tiba aku menang GBP750,000,00 4 hari lalu. Sekelip mata. Aku menjadi Jutawan. Semalam aku membuka email, tiba-tiba satu email datangnya dari Siemen News… Read More »