Blog Azwan Ali Tidak Sopan

By | February 6, 2009

Siapa yang tak kenal dengan Azwan Ali.  Seorang artis yang tersohor di Malaysia ni. Laser memang laser. Aku Aku perasan blog azwan ali di TV hari tu. Jadi perasaan ingin tahu meninggi. Apakah yang ada di dalam blog Azwan Ali ni.

Azwan Ali

Yer laa dah nama pun artis.  Mesti nak tahu. Lagi-lagi bila dah berkecipung dah dunia blogging ni kan.  Bila sampai ke Blog Azwan Ali, sesuatu yang aku rasakan. Rasa marah pun ada, rasa meluat pun ada, rasa menyampah pun ada dan macam-macam lagi. Kesemuanya perasaan yang tidak baik.

Kenapa aku boleh berperasaan sedemikian bila melihat Blog Azwan Ali? Kenapa? Sebabnya penulisannya yang tidak sopan. Kutuk orang tu, kutuk orang ni, tak puas hati dengan wartawan, maki orang selamba dan macam-macam lagi. Menggunakan “Anjing-anjing jalanan” (AAJ), “bangkai-bangkai bernyawa” (BBB) dan macam lagi untuk di tujukan kepada orang yang dia tak puas hati.

Tak cukup geram tu, lepas tu mengaku pulak seorang DIVA? Diva ker dia ni?  Dia ni betul-betul popular ker?  Perasan masih lagi popular dan nombor satu. Ini ada sedikit perkataan-perkataan yang di tulis dalam Blog nya

PESANAN DI RAJA SI LASER NO 1 NEGARA…….
BESAR HAMA PUN KOMEN HANJINNNNNNNN KALIAN TAK AKAN MERESAP KE JIWA MURNI AKU NI…..SEBAB???? SEMUA KOMEN HANJINNNNNNNN AKAN DI DELETE OLEH 5 PA PA AKU YANG DI BERI GAJI RM3,500 SEORANG…..HANYA UNTUK MEMANTAU BLOG TERHANGAT LAGI TERUNGGUL NI…….

SO HENTIKAN LAH KEJE SIA SIA YANG BODOH BIN BANGKAI tu…..
wahai AAJ & BBB !!!!! KALAU DAH BODOH………TU LAH PASAL KAN???? LAGI DILARANG….LAGI DIBUATNYA !!!! BANGKAI BETUL kan nyah nyah ooi?????


Aku pun tak tau laa kenapa dengan Azwan Ali ni. Kalau korang baca semamangnya mencemarkan bahasa melayu. Bukanlah aku nak cakap bahasa melayu aku ni bagus, tapi agak-agak la bila nak menulis tu. Takperlulah masukkan perkataan sampai maki-memaki. Seperti tidak beretika semasa menulis blog. Main tulis ja. Nasib baik tidak ada undang-undang penulisan blog. Kalau tak dah lama dah kena ni.

Tetapi masih ramai yang mengunjungi blog ni. Sebab apa? Sebab blog hiburan. Itulah yang orang-orang kita sukakan. Aku malas nak cakap apa blog dia. Kalau korang rasa nak tengok, carilah sendiri. Aku pun tak sanggup nak promosi blog dia. So fikir-fikirkanlah dimana nilai bahasa kita sebagai orang melayu bila wujudnya blog-blog sebegini.

65 thoughts on “Blog Azwan Ali Tidak Sopan

  1. aloqmalai

    aku penah bukak skali….ntah papa…still x sure r btol ka x mamat tu yang buat..skang ni papa pn bole dipalsukan..huhu

    Reply
  2. Shaffik

    Warnya : itu tag line die..naik menyampak aku..
    Bd Fabgregas : Baik tak payah pergi..sakitkan hati baca..
    Aloqmalai : tapi tgk penulisan memang cam mamat tu yang buat…tapi tak tau laa..

    Reply
  3. haritz

    Aku kenal sangat Azwan malah keluarga nya juga. Malas nak komen lebeh2 faham2 la perangai artis. Dunia mereka penuh maksiat maka dibelakang pasti ada makhluk ke3.

    Reply
  4. x-po shop

    hahaha blog dia bkn cantik pun..can hmpeh..nsb baik artis, org masuk gak..klu org biasa je, haram xkn msuk..ops, mulut aku plak laser..hohoho

    Reply
  5. cahaya

    tatau la kenape dia menggunakan perkataan² macam tu. cahaya lebih senang tulisan dari aznil kalau nak dibandingkan dengan tulisan dari blog ‘diva’ ini.

    mungkin ini cara dia lepas geram. tapi banyak kan lagi cara lain. rasanya, komen² yang dia dapat khas untuk menyedarkan dia. tapi mungkin dia lebih fikir negatif yang orang nak kondem dia. cara salah mungkin.

    blog laser tak semestinya kene gunakan perkataan² kotor atau memberi nickname kepada orang² tertentu, ratu inilah, ratu itulah, raja inilah, dan macam2 lagi.

    hope dia sedar dan sukses.

    Reply
  6. megat

    jangan kata blog. tengok dia pun aku tak nak. seolah sudah tahu apa yang ingin diperkatakan.

    generasi sebegini yang bakal memusnahkan usaha murni generasi kita sebelumnya. lihat sahajalah dunia sekarang!

    Reply
  7. zara

    I rasa dia wajar diberi gelaran DIVA & blog terunggul terhangat di Msia sebab dia DIVA in carutan, gossips dan yg sewaktu dgnnya. Hmm.. apa2 yg daripada dia just not my cup of tea. :p

    Reply
  8. faisalhanim

    tak paham baca blog dia…luar biasa skali ayat2 dia..emm..teringat budak2 kat u dulu..

    tp quote dari blog Azwan ali yg ko letak tue rsnya mmg xsesuai langsung…kalu yer pun marah dgn pengomen2 dkt blog jgn lah maki hamun..gunakan lah kuasa ‘delete’ yg ada..tak payah maki hamun..

    maki hamun tue menyerlahkan sifat peribadi diri sendiri…dgn mudah org boleh menilai insan yg camner la azwan ali nie…bukan nak mengata, terpaksa kata…

    Reply
  9. cik peanut

    betul2x..menyampah peanut bace..perasan tul…dah lah berlagak macam pompuan..buduh,,,hehhehe

    ops, lupa nak kenalkan diri…name kite peanut…datang menyemakkan diri di sini…hehehehe

    Reply
  10. Akmal

    Aku pun x minat dgn mamat ni…
    Lg baik Aznil Nawawi..
    dah la gemuk…
    Biarkanlah dia dgn dunia dia…

    Reply
  11. Shaffik

    Hasbullah pit : memang jijik dan menyampah pun.

    Haritz : biasalah dunia hiburan

    x-po : blog biasa sahaja. tapi disebabkan hiburan semua orang suka ..

    Fatin : kalau ko pegi ke blog die lagi pening dan menyirap jer baca ayat2 dia

    Ijamidayu : semoga dia cepat sedar

    Kujie : bukan tak sesuai untuk orang dewasa sahaja. malah untuk budak-budak kecik.

    Megat : betul tu aku setuju.

    Zara : hahaha..diva carutan eh..

    Faisalrahim : memang tak paham baca blog dia

    kampungboy : dia ni dah terlebih bersuara agaknya..

    Akmal : Tak boleh dibiarkan juga…sebab nanti rosak bahasa melayu ni..

    Reply
  12. ikram84

    argh, kalu sebut nama artis dia orang dah jadi macam raja… orang melayu kita ni tak habis-habis duk nak tahu pasal hiburan.. sedangkan hiburan ni benda yang sia-sia…

    itu lah orang melayu kita selalu gagal… teringat masa saya kerja driver dulu, bila saya tanya pengarah… kenapa nak bawak artis ke program ni? pengarah saya jawap, dah terpaksa kalu tidak mampus orang melayu nak datang 🙁 (tujuan program untuk menarik belia meyedari bahayanya dadah) sedih aku…. tapi itu lah kenyataannya…

    Reply
  13. Shaffik

    26 : Tapi penyampaian die tak bagus. Nampak sangat nak cari populariti.

    Ikram : itulah hakikatnya orang-orang kita.

    Reply
  14. fireonthehole

    dah nama pun mulut longkang…segala kekotoran ada kat dlm mulut dia tu… uwekkkkkkkkkkkkkk!!!…

    Reply
  15. indaah

    ngeri tul baca tulisan die kat blog tu….ape yang die tulis tu mcm org yg xde agama….sbgai sorang muslim…aku harap satu hari nanti die akan insaf….

    Reply
  16. Shaffik

    Fireontheball : Ko ganasnyer..mulut longkang eh..tapi ader betulnya jugak…

    Etomyam : kalau manusia diberi pilihan objektif, mesti die bukan pilihan yang tepat.

    Indaah : itulah yang aku kesalkan..tulis macam takder pelajaran..

    Reply
  17. selamburb

    Hamboi!..tua kutuk x sedar diri…bergaya sakan kononnya citarasa remaja muda mudi…short circuit dia punya brain ni..abg ngan adik sama je…

    Reply
  18. Haja

    Aku tak suker sbb dia guner bahasa yg aku sendiri tak paham…then aku nyampah sbb dia guner huruf besar semua

    Reply
  19. idNETmy

    Sy pun baru lepas baca…biarkan lah dia…dah orang tua..lama2 nanti bertaubatlah le tu..insyaallah.

    Reply
  20. Shaffik

    Sam : hehehe ” mulut cam longkang” dah tu mulut dia baik sangat..

    idNETmy : Moga-Moga dia bertaubat laaa..

    Reply
  21. KEmBarZIANA

    Apa la punya makhluk tuhan paling HAMPEH!! yang pernah saya jumpa..blog macam ISI NERAKA..perangai mengalahkan SyaiTAN…moga2 Azwan atau KAK WAN…berubah lah..pintu taubat masih terbuka bukan PINTU TAU BUAT!!..Hentikan ayat2 RAKUS dan BANGANG awak tu…Tak Melambangkan apa2 pun…nampak kebodohan dan kejahilan diri sendiri adalah….ish…ish..ish… 10tahun dulu tak macam ni…mungkin perasan BAGUSS atau PERASAN yang awak tu masih di atas..Oiiii..AZWAn..awak tu tak ingat ke masa awak di SETELLkan dari TV3…dimana awak duduk??? sedarlah…ingat masa lampau..tapi JANGAN MELAMPAU..ingat TUHAN..bukan INGAT WANG IMBUHAN..mmg banyak DUIT tapi HARAMMMMMMM!!!,…bye…

    Reply
  22. catzer

    Argh..mamat ni (serupe minah) tak selera aku nak baca blog dia. Tolonglah dlm dunia nyata pun kalau aku nampak di dari jauh aku pusing jalan lain. Bunyi kejam tp aku tak boleh tahan tgk cara berpakaian dia.Ragu2 aku.

    Reply
  23. loq

    lalalaa….
    ko dah buat entry ni dulu ek?
    huhu
    flag je blog pondang tuh

    Reply
  24. Shaffik

    Loq…aku dah perasan lama dah. takper…ko buat aku pun buat..kita tunjukkan pada dunia. yang blog dia tak sopan. Macam ni ker artis?

    Reply
  25. anne_san

    bila jek aku dengar nama sii azwan ali ni aku terbayangkan satu objek berwarna-warni, rambu-ramba, memualkan, yang mulutnye terbukak terkatup dengan bau longkang..(tu bile dia bercelotehla)> longkang tu dipetik dari kata2 faberetnye sendiri…
    apa masalah si azwan ali ni hah? konon nak tunjuk macam bagus
    cakap/tulis ikut sedap mulut, ikut besar kepala jek, konon tak takut dan tak heran ngan sesape pun.

    kdg2 sy tgk azwan ali ni, bila bagi kenyataan baik di kaca tv atau dalam majalah, banyak unsur2 riak dan takburnya.
    awak tu dah makin tua, sedar2la diri tu sikit..
    kot ye pun nak bersaing dengan artis2 yang lebih muda, bukan gitu caranya bang.. cubelah bagi contoh dan teladan yang baik kepada golongan2 muda ni. sekiranya tak dapat bagi contoh yang baik sekalipun, hiburkanla rakyat malaysia ni tanpa menyentuh sensitiviti org lain baik yg tua mahupun muda..
    jagalah batas2 kita, adab sopan dan budaya kita sebagai orang melayu..Islam lagiii tu.!!
    malu la sikit kt org bukan melayu dan bukan Islam kt negara kita ni.

    eeiiisshhh..inilah jadinya kalau rasa dah glamer, popular dan disukai (disukai ke) ramai. sume ikut sedap mulut jek.
    satu jek kesimpulan yg dapat saya buat (heheheh..ape punye panjang membebel, kesimpulan satu jek?)
    ya..satu jek!
    saya rasa Azwan Ali ni.. TERDESAK!! terdesak dari segala aspek la pendek kate..!(walaupun dah panjang kate2 nih!)

    wasalam..PROUD TO BE MALAYsian

    Reply
  26. Free Ebook

    found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later ..

    Reply
  27. PakciQue

    Baca 3 rangkap dah pening..kalao baca 3 entri boleh kena muntah darah..

    Memang sangat melampau mamat ni. Flag je lah blog dia..

    Reply
  28. Makcikgobek

    AZWAN ALI ? Apakebenda tu? jenama baru kopi tongkat Ali ker? he hehe herrr……
    sebenarnya dia ni siapa? Penyanyi ke? Pelakon ke? Pengarah ke? Pengacara ke? Pembaca berita ke?
    DIVA
    Siapa yang anugerahkan gelaran tu kat dia?
    Siapa pulak yg iktirafkan dia sebagai DIVA?

    Pertubuhan SYOK SENDIRI kot?
    Yang Makcik tau la kan ….. dia ni menumpang populariti artis-artis jer…. di kumpulkannya artis-artis yang top-top.. pastu dieksploitasikan la

    Yang artis-artis tu pun sanggup pulak berlakon dalam cerita yang tak de “MESEJ” tu……eeeiii
    MakCik Rasa la kan kalau tengok rancangan kanak-kanak cam
    Tom tom bak ker……Geng Bas Sekolah ker…. Kapten Boleh ker
    lagi berMESEJ…..
    daripada rancangan ntah hapa-hapa ….merapu cam tak BERMARUAH jer….

    Reply
  29. eddy89

    Salam…
    Setuju dgn sume komen2, die mmg xsedar diri…tau nak kutuk org jeq…mancampur adukkan hal2 agama dgn duniawi yg die tahu ainya jelas2 dosa besar…insaf2lah wahai azwan ali….baik blog ataupn rancangan tv mmg motif utama nak kutuk org jeq….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.