Syok Jugak Tarian Poco-Poco

By | January 11, 2009

Pernah dengar tak tarian poco-poco? Aper itu tarian poco-poco? Tarian poco ini berasal daripada Indonesia. Bagaimana pulak aku boleh menulis tentang Tarian Poco-Poco. Sebabnya semalam aku tengok di AC Disini ada buat tarian Poco-Poco. Tapi sekejap sahaja.

Jadi aku pun tertanya-tanya bagaiman tarian poco-poco ni. Yer la nampak cam best jer.ย  Tarian ini bagi aku boleh dijadikan alternatif untuk senamrobik. Hmm.. Maner tau korang boring dengan senamrobik, boleh buat tarian poco-poco.

Tarian poco-poco ni tak perlukan kemahiran yang tinggi pun. Hanya beberapa langkah sahaja. Kekautan tarian ini adalah pada gerakkan kaki dan lenggok badan. Ianya lebih menarik jika dilakukan dengan satu kumpulan yang ramai.ย  Buat dalam bentuk barisan.ย  Tarian ini nampak lebih menarik lagi jika setiap gerakkan di ikuti dengan rentak lagu.

Pada aku tarian ini sesuai untuk semua. Maybe boleh mengurangkan stress. Yer laa, tarian tak susah. Ditambah pula dengan rentak lagu yang cooolll jer. Kat bawah ni aku serta lagu danย  tarian Poco-poco.

Dibawah pula bagaimana cara Menari Poco-Poco. Sapa-sapa nak cuba bolehlah yer.

Amaran : Jangan korang buang tebiat buat sorang-sorang kat opis waktu kerja. Kang tak pasal-pasal pulak.

20 thoughts on “Syok Jugak Tarian Poco-Poco

  1. nono

    Pernah melihat orang menari poco-poco tetapi saya belum ada kesempatan untuk join sekali. Tunggulah jika ada peluang nanti.. Hehehehe.. Saya mmg suka menari. ๐Ÿ™‚

    Gerak tari yang sangat casual dan relaks walaupun sedikit laju. Taklah laju sangat pun.. Tapi agak cepat pergerakkannya. Lebih fun bila dibuat beramai2..

    Awak menari poco2 tak?

    Reply
  2. Shaffik Post author

    Nono : Pernah cuba menari semalam..tapi step kena mantapkan lagi..tapi tak syok laa sorang2.

    Reply
  3. PM

    menari sikit2 pun leh berpeluh.. kalau dapat 5minit sehari pun dah kira bagus untuk mereka yang mals nk bersenam tapi nk jaga kesihatan

    Reply
  4. Shaffik

    Kampung Boy : Dekat U dulu dah ader eh? Time aku dulu takder lagi..senamrobik ader laa..

    PM : 5 minit sehari pun dah ok…orang kater wat keluar2 peluh.

    Mak SU : Sorang2 pun boleh tapi kat umah laa…ajak 2 3 orang rakan-rakan..baru syok..

    Nurul : Belom cuba blom tau…heheheheh

    Reply
  5. dacron

    tarian nie mmg famous..lgi2 kat u aku nie..majoriti sume taulah..mmg enjy klau wat rami2..aku n geng slalu gak wat nk hlgkn tension..siap kitorg gne lagu lain tuk tarian nie..lagi catchy..hehe..project pop tuwagapat..

    Reply
  6. Shaffik

    26 : Shuffle only suitable for teenager. Poco-poco for everybody.

    Dacron : oo ader lagu lain eh..selalu aku tgk pakai lagi ni jer…

    IjamIdayu : memang best tarian ni. Lagi2 kalau En Ijam bawak bersama Ms Idayu sekali..hehehehehe..jgn marah eh..

    Reply
  7. Shaffik Post author

    Anarm..poco-poco ni kot..sebab benda baru..jogging tu sumer penah buat..

    PM…kalau dah ramai 5 minit tak cukup kot.

    Reply
  8. Haja

    kalo kat batu pahat cina yg menari tarian poco2 nih kat dataran tuh….kadang2 kalo lepak sana aku ikut gak….simple tp mmg leh kuarkan peluh

    Reply
  9. j_hafiz

    ha3.tgelak sorg2 tgk post ni.aku da kne dlu.ms prog BTN.benci btul.sbb campur ngn ppuan kan,2la psl. apepon leh lps tensen la.gelak2 je sbb penin nk atur step.apepon klo campur ngn ppuan aku xnak…xsuke…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.