9 Tahun dah dapat Microsoft Professional Certificate.

By | January 5, 2009

Wow. Memang genius budak ni. Baru berumur 9 tahun. Dia telah berjaya melepasi Peperiksaan dari Microsoft Professional Certificate. Memang bergeliga kepala otak budak ni. Makan kismis banyak kot.

Beliau adalah M. Lavinashree dari India. Beliau adalah orang yang paling muda mendapat Microsoft Professional Certificate. Beliau juga telah memecahkan rekod budak dari Pakistan yang berusia 10 Tahun. memang bijak dan bergeliga. Sekarang dia sedang berusaha untuk Microsoft Certified Systems Engineer Exam pulak. Wow. Kecik-kecik dah ada Cert from Microsoft. Memang bernilai budak ni. Senang-senang jer dapat kerja.

Agak-agak korang kalau si budak kecik ni jadi Software Engineer cam ner ek? Adakah die buat software hanya untuk kanak-kanak jer? Yer laa die kan kanak-kanak.

13 thoughts on “9 Tahun dah dapat Microsoft Professional Certificate.

  1. Jaws

    erm..
    saya rase die boleh buat software lain dr yg lain malahan lebih hebat..
    pemikirannya lebih hebat dan kretif..

    ade 2 faktor kenapa die boleh buat software lebih hebat:

    1. umur muda. so, ape yg die tau skang adelah bende biasa bg die. nanti bile die wat software mesti die akan buat bende yg takde ms skang..takkan die nak buat bende yg sama jer.

    2. genius. saya boleh kategorikan dia sebgai genius..pemikiran org genius ni lain dr yg lain dan mesti die akan fikirkan kelainan..

    Reply
  2. Kujie

    bijak2…jgn tersilap arah sudah
    ramai budak2 bijak di negara kita
    bila diperi tumpuan berlebihan…hanyut!

    Reply
  3. ijamidayu

    Salam bro.. Fuh… Memang dasyat… Kuasa ALLAH bro.. 😀

    off topic bro.. Why just rugikan ruang iklan tue.. Try advertise.. Letak link bro yg nie http://shaffik.com/service/
    bahagian ads.php @ side bar…

    Updated kat service rate ads kat ruang 125×125..
    Sekadar pandangan kwn2 yg sesama mencari peluang kewangan internet..

    Reply
  4. El

    India oh india.. memang famous dengan orang bijak IT…

    Ingat mat salleh pandai sangat ke? eheheheh

    apa apa pun, semakin hari, semakin ramai orang bijak pandai.

    apa akan jadi eh kalau terlalu orang bijak pandai, dan semakin kurang orang kurang bijak? rasa rasa nya balance tak?

    Bila cakap pasal bijak2 ni, teringat ada satu blog tu mempertikaikan budak2 sekarang nak lulus SPM senang je. tak makan sebelum tahun 2000. Punya susah nak lulus pangkat 1.

    Reply
  5. Shaffik Post author

    Ijam : nanti aku pergunakan ruang iklan tu.
    El: orang india memang banyak. Aku dengar cerita kat Microsoft tu memang ramai programmer purely dr India. Tapi tak tau laa kan..

    Reply
  6. Luqman

    Wah, memang rezeki dia kot.
    bukan senang nk jadi software engineer.

    ps: oh ye ke kat india ramai yang power IT, tak tau pulak aku 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.