Leah Lynn Gabriela Fortune

By | December 5, 2008

Leah Lynn Gabrriela Fortune…siapa eh dia ni? Aku pendekan laa nama dia kepada Leah eh. Leah ada pemain bolasepak wanita untuk Brazil.  Berusia 17 tahun dan sudah menyertai skuad bolasepak wanita untuk Brazil. Wah brazil memang melahirkan ramai bintang bolasepak baik lelaki atau wanita.

Jadi aper yang best sangat si Leah ni. Leah pemain yang berbakat. Paling menarik mengenai Leah ni adalah, dia berupaya membuat balingan sehingga ke kotak penalti. Wow jauhnyer. Kalau peminat EPL, pasti pernah tengok Delap dari Stoke City yang boleh membuat baling sehingga ke kotak penalti.  Tapi Leah ni Perempuan / Wanita. Boley imagine tak?

Inilah kepakaran Leah yang tak ramai pemain bolasepak miliki. Leah bukan setakat mampu buat balingan yang jauh, malah siap ada acrobatik lagi. Wah, lagi menarik kan. Balingan yang jauh di tambahkan pula aksi akrobatik dan membantu penyerang menjaringkan gol. Setiap balingan Leah pasti ditunggu oleh peminat bolasepak wanita. Sudah tentu memukau.

So kalau tak percaya. Tgk video ni.. Ada tak orang Malaysia yang boleh buat macam ni?

 

14 thoughts on “Leah Lynn Gabriela Fortune

  1. Shaffik Post author

    naper plak mak su…tak install adobe flash player ker? donwload free jer…

    Reply
  2. liz

    wowww….kalo org laki msia da bole buat mcm ni da kire tere la tu…
    kalo org pompuan msia buat…lagi la.

    org msia tau buat kecoh je..tak tere main bola…wakaka

    Reply
  3. Shaffik Post author

    amboi liz..cam kecewa jer bunyinyer…kecewa ngan bolasepak malaysia laa nie…

    Reply
  4. LotsOfLove

    Fuyooooooooo..
    Hebatnyer..
    Terasa nak jer rasa dia baling cmaner.. tiru gaya ar..
    aku nk test ar.. stylo giler cara baling..
    fuyoooooo.. 10x (mengalahkan yassin dlm duyung)
    hehe..

    Reply
  5. Shaffik Post author

    Titan..aku igt die mmg tak raser penat agaknyer…sebab setiap balingan die akan wat cam tu…

    Lotsoflove : gaya die mmg stylo…kadang boleh menjaringkan gol tu…

    Reply
  6. zool

    Penat woo nak balik camtu..
    Tentang ada tak orang Malaysia boleh baling camtu. Belum tau..
    Tapi pembaling jauh kat Malaysia yang penah glamer cam Jalil Ramli ngan ANdrien Jurad Chamrong..
    Tapi tu pun sebab ada pemain import yang boleh gol kan melalui tandukan…
    Sekarang.. tak tau le

    Reply
  7. farahaznil

    gilo lah prmpn ni..hahhaa..leh patah tulang belakang dowh..hehe..agak2..korang rasa la kan..klu dia baling cara biasa bola lg jauh ke sama je..hehe

    Reply
  8. Shaffik Post author

    aku raser kalau baling cara sama…tak sejauh tu kot…takder aura..hahahahha

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.