Monthly Archives: November 2008

When you buy a computer…

Computer is the most important thing today. It will be a part of your life now. All your job are using computer to make a documents, charts, calculating, summarizing, sending mail and so on. But before you are buying a computer please consider about a few thing. All this is very important to you to… Read More »

Kenali Bao Xishun

Siapa itu Bao Xishun? Bao Xishun adalah manusia yang tertinggi di dunia. Ketinggiannya adalah 2.36meter. Hui tingginya. Beliau telah diiktiraf oleh Buku Rekod Dunia Guinness sebagai orang yang tertinggi di dunia pada tahun 2005. Sebelum dia di iktiraf manusioa paling tinggi di dunia, beliau hanay duduk di kampung dan sering terkurung di dalam rumahnya kerana… Read More »

Aper Cerita Adik Sharline???

Aku raser dah lamer dah kes ni. Tak tau laa kalau-kalau aku terlepas pandang mengenai berita Adik Sharline. Yang aku tahu kes kehilangan Adik Sharline ni masih belum selesai. So sampai sekarang ni masih tak jumpa lagi Adik Sharline. Di manakah anak kecil ini hilang? Jangan laa jadi seperti Arwah adik Nurin. Sebak dada aku… Read More »

Boss macam maner yang korang nak?

Biler bercakap tentang boss ni kadang-kadang ada menyenangkan dan tak kurang jugak menggeramkan kita. Kalau dapat boss baik tu tak kisah..kalau tak baik tu yang kepala angin jer… Boss baik macam maner? Pada aku boss yang baik merangkumi semua hal..bijak menguruskan hal-hal department, pandai dalam menguruskan department, sedia mendengar pendapat orang lain, tegas dalam hal2… Read More »

Sedapnya Teh Tarik

Sebut pasal teh tarik ni semua orang Malaysia. Setiap orang pasti pernah mencuba Teh Tarik kan. Teh Tarik boleh dikirakan minuman yang popular di Malaysia ni. Bukan sahaja di malaysia ni bahkan di Singapura dan juga Brunei. Teh Tarik ni adalah sajian utama di restoran-restoran terutamanya di MAMAK. Mamak yang yang tanpa Teh Tarik hilang… Read More »