Duit oh Duit…

By | October 23, 2008

Salam semua..hari ni aku berjumpa dengan satu bender yang selama ni aku fikir orang tak nak buat..tapi benda terjadi depan mata aku sendiri…dulu ader orang citer ngan aku ader orang kasi dia duit photostat…ataupun duit yang di fotokopi dengan warna..

Pagi tadi aku lepak kat kantin bersama-sama Cik Wan…Cik wan ni orang yang jaga kantin tempat aku kerja. Sedang aku makan dan sambil berbual (uiks tak baik ni, mkn sambil berbual), cik wan pun tunjukkan aku duit RM100..sekali pandang memang macam duit satu ratus betul..tapi bila di belek-belek rupernyer duit photostat…photostat color…memang sebijik…cantik jer depanyer..but ianay kertas biasa dan belakangnya kosong..

Then aku tanyer maner Cik Wan dapat duit ni…die cakap ader budak bayar makan kat kantin pagi tadi…die pun tak perasan..tengah sibuk-sibuk orang ramai nak buat bayaran…Abis tu aku tanya lagi…”Cik Wan perasa tak budak yang bagi duit tu”…dia jawab…manalah aku perasan…tgh ramai-ramai…wah sah-sah Cik Wan di tipu…n rugi hampir RM95 hari ni…
Memang untung budak tu…pakai duit tu pun tepat pada masanyer…dia guna masa tengah ramai orang…dan aku sure korang pernah dah dapat duit yang separuh…duit tu koyak separuh…but duit tu dilipatkan supaya si penerima duit tu tak perasan..biasanyer bender cam ni tokey kedai makan biasa dapat…si penerima ingat duit tu di lipat…rupa-rupanye duit separuh atau pun 3 suku jer…
Ini sumer kerja-kerja orang yang takder sivik punyer…takder otak sumer…biaser selalu suker ambil kesempatan..jadi aku ingat kawan-kawan yang lain berhati-hati biler menerima duit daripada orang lain…pastikan ianya tulen…kalau tak rugi nanti…

17 thoughts on “Duit oh Duit…

  1. tivitune

    waa..thats new method to make money. Did we should try the same method??

    Reply
  2. chuckiesd

    tivitune…if you try this method..you will be in dangerous..this is the illegal way..and do not put yourself in any illegal position dear…heheheh

    Reply
  3. DYLA

    ish, mcm2 la skang ni.. budak tu advance amik kesempatan atas kecuaian org…

    Reply
  4. PENDEKAR

    memang real….macam nak test jer pulak print….keh keh keh….

    kenyang tue….RM100 brape banyak nasi lemak yang aku boleh beli…

    Reply
  5. chuckiesd

    wei jangan wei..nanti ornag ckp blog aku bagi idea plak…jangan nak wat pasall..just peringatan jer..berhati-hati..bile ambik duit dari orang…takut kita pun jadi mangsa..

    Reply
  6. Kujie

    tak kan tak ingat org yg tukar duit rm 100 sbb bukan ramai pun yg mcm tu

    tapi sudah niatnya memang nak menipu, ada le cara dia tu…sorok dgn topi ke

    Reply
  7. berrykisses

    wah ,
    bole buat duit raya tu .
    cpt2 , nak duet raya !
    *pdhl raya da abes* 😛

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.